Brașov > Transfăgărășan

Transfagarasan, Romania

Șoseaua montană Transfăgărășan este una dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume. Are o lungime de 90 km, ajunge până la o altitudine de 2134 metri și viraje extrem de ascuțite. În 2009 Top Gear a numit Transfăgărașanul cea mai tare excursie rutieră din lume.

Profil

Disponibilitate: iulie – octombrie (în funcție de condițiile meteorologice)
Durată: O zi întreagă
Mărime grup: 5 sau mai multe persoane
Preț: 60 €/persoană
Incluse în preț: Șofer, microbuz și toate cheltuielile aferente, preluare și retur la Brașov
Neincluse în preț: Mese, taxe de intrare, ghid

Itinerariu

Transfagarasan, RomaniaTransfăgărășanul este un drum montan asfaltat construit la începutul anilor 1970 ca o rută militară strategică. Leagă regiunile istorice Transilvania și Muntenia, și se situează pe locul al doilea ca altitudine în clasamentul șoselelor alpine din România, după Transalpina.

Balea Lake, Cartisoara, Romania

Lacul Bâlea este unul dintre cele mai vizitate lacuri din România. Este un lac glaciar uimitor, înconjurat de un peisaj idilic. Lacul și împrejurimile sale au fost declarate rezervație științifică. În apropierea lacului a fost construit primul hotel de gheață din Europa de Est.

Vidraru Dam, Arges River, Romania

Lacul Vidraru este un lac de acumulare creat în anul 1965 de Barajul Vidraru, pe râul Argeș. Lacul este situat în umbra Munților Făgăraș. Rămăşiţele satului Cumpăna sălăşluiesc de zeci de ani sub apele lacului.

Opțional

Ghid: 100 €/grup

Pastravaria Albota Complex, Arpasu de Sus, Romania

În cursul excursiei grupul poate opri opțional la Complexul Păstrăvăria Albota. Situat într-o locaţie idilică, la poalele munţilor Făgăraş, complexul oferă opțiuni de călărit, ciclism, pescuit și tir cu arcul. Complexul include de asemenea o saună, piscină și terenuri sportive.